hero

Pokloni za veridbu koji će oduševiti buduće mladence – TOP 20 ideja

Pokloni za veridbu koji će oduševiti buduće mladence – TOP 20 ideja

Pokloni za veridbu treba pažljivo da se odaberu, jer proslava veridbe predstavlja poseban trenutak u životu svakog para, obeležavajući početak njihovog zajedničkog puta ka braku. Odabir savršenog poklona za veridbu može biti izazovan, jer želite nešto što će mladom paru doneti radost i trajnu uspomenu. U nastavku ćemo vam predstaviti 20 raznovrsnih poklona koji će oduševiti svaki par. Od personalizovanih darova koji nose ličnu notu, do luksuznih predmeta koji simbolizuju eleganciju i pažnju i koje možete da nabavite u BIG tržnim centrima širom Srbijie.

Pored toga, osvrnućemo se na tradicionalne običaje i ulogu svekrve u darivanju poklona za veridbu. Takođe, razjasnićemo kada je pravo vreme za darivanje poklona za veridbu, kako bi svaki trenutak bio savršeno usklađen sa običajima i očekivanjima.

Set luksuzne posteljine

Pokloni za veridbu koji će oduševiti buduće mladence – TOP 20 ideja

Set luksuzne posteljine je originalan poklon za veridbu jer kombinuje eleganciju, udobnost i funkcionalnost. Kvalitetna posteljina doprinosi boljem snu, što je ključno za zdravlje i blagostanje.

Ovakav set obično uključuje komplet navlaka za jorgan, čaršava i jastučnica, izrađenih od visokokvalitetnih materijala kao što su egipatski pamuk, satenski pamuk ili bambusova vlakna. Ovi materijali su poznati po svojoj izuzetnoj mekoći, prozračnosti i dugotrajnosti. Egipatski pamuk, na primer, ima duga i čvrsta vlakna koja stvaraju glatku i svilenkastu teksturu, dok bambusova vlakna nude prirodnu antibakterijsku zaštitu i izuzetnu mekoću. Ovakvu posteljinu možete mabaviti u JYSK-u u Beogradu.

Aparat za kafu

Aparat za kafu omogućava budućim mladencima da započnu svoje jutro na najbolji mogući način, sa svežom, aromatičnom kafom u udobnosti svog doma. Aparat za kafu ne samo da dodaje vrednost njihovoj kuhinji, već i stvara priliku za zajedničke trenutke uz kafu.

Aparat za kafu može biti različitih vrsta, uključujući espresso aparate, filter aparate, aparate za kapsule ili potpuno automatske aparate. Na primer, neke vrste espresso aparata omogućavaju pripremu različitih napitaka kao što su espresso, kapućino i latte, zahvaljujući ugrađenom mlinu za kafu i sistemu za mlečnu penu. Ovi aparati često imaju intuitivne kontrole, višestruke postavke za prilagođavanje ukusa, i funkcije automatskog čišćenja, a možete ih nabaviti u Gigatronu u Beogradu.

Veliki album za slike

Ovo je odličan poklon za veridbu jer omogućava budućim mladencima da čuvaju i prikazuju dragocene uspomene iz zajedničkog života. Ovaj poklon pruža prostor za beleženje važnih trenutaka, od veridbe i venčanja do putovanja i svakodnevnih događaja. Album za slike ne samo da služi kao estetski dodatak domu, već ima sentimentalnu vrednost koja se prenosi kroz generacije. Ovaj poklon simbolizuje želju da par zauvek sačuva svoje uspomene na jednom mestu.

Veliki album za slike može biti izrađen od visokokvalitetnih materijala kao što su koža, platno ili drvo, sa pažljivo dizajniranim koricama koje dodaju dozu elegancije. Unutrašnjost albuma obično sadrži debele, acid-free stranice koje štite fotografije od oštećenja i garantuju njihovu dugovečnost. Album može imati džepove ili ugrađene pregrade za jednostavno umetanje i organizaciju fotografija, a možete ga pronaći u Pepcu u Novom Sadu.

Elegantan set za čaj

Pokloni za veridbu koji će oduševiti buduće mladence – TOP 20 ideja

Elegantan set za čaj je originalan poklon za veridbu jer kombinuje estetiku, praktičnost i emocionalnu vrednost. Ovaj poklon omogućava zaljubljenima da uživaju u opuštajućim trenucima uz šoljicu čaja, bilo da se radi o jutarnjem ritualu ili popodnevnom predahu. Set za čaj simbolizuje toplinu, zajedništvo i gostoprimstvo, pružajući parovima priliku da zajedno uživaju u malim, ali dragocenim trenucima. Osim što je praktičan, elegantan set za čaj doprinosi dekoraciji doma, čineći svaki trenutak konzumacije čaja posebnim, a možete ga nabaviti u Madame Coco u Novom Sadu.

Elegantan set za čaj obično uključuje čajnik, šoljice sa tacnama, čajnik za mleko i šećer, kao i tanjiriće za posluživanje. Set je izrađen od visokokvalitetnih materijala kao što su porcelan ili fino staklo, što osigurava dugotrajnost i luksuzan izgled. Dizajn seta može biti klasičan, sa delikatnim floralnim uzorcima, ili moderan, sa čistim linijama i minimalističkim detaljima, prilagođen različitim ukusima i stilovima enterijera.

Mekani bademantili

Mekani bademantili su izvrstan poklon za veridbu jer kombinuju udobnost, luksuz i funkcionalnost. Ovo je dobar poklon za veridbu od tetke jer pruža mladom paru priliku da uživaju u opuštajućim trenucima kod kuće, bilo posle tuširanja, ujutro uz kafu ili tokom opuštajućih večeri. Mekani, luksuzni materijali pružaju osećaj topline i udobnosti, čineći svaki trenutak proveden u njima posebnim, a možete ih nabaviti u JYSK-u u Novom Sadu

Mekani bademantili su izrađeni od visokokvalitetnih materijala kao što su pamuk, frotir, mikrofiber ili bambusova vlakna, koji su poznati po svojoj mekoći i dugotrajnosti. Dizajnirani su da pružaju maksimalnu udobnost i luksuz, često sa dodatnim detaljima poput dubokih džepova, kaiša za vezivanje i kapuljače za dodatnu toplinu.

Set luksuznih sveća

Ovo je izvrstan poklon za veridbu jer donosi dodir elegancije i sofisticiranosti u novi dom. Sveće stvaraju toplu, intimnu atmosferu koja je savršena za zajedničke trenutke opuštanja i romantike. One mogu transformisati prostor, unoseći prijatne arome koje podstiču osećaj smirenosti i blagostanja.

Set sveća može da uključuje nekoliko sveća različitih veličina i mirisa, pažljivo upakovanih u elegantnu kutiju. Svaka sveća je napravljena od voska i esencijalnih ulja, osiguravajući dugotrajan i prijatan miris. Set može uključivati mirise poput lavande, vanile, sandalovine, ili citrusnih nota, pružajući raznovrsnost koja odgovara različitim raspoloženjima i prilikama. Možete ih nabaviti u Madame Coco u Beogradu.

Personalizovani peškiri

Personalizovani peškiri su izvrstan poklon za veridbu jer kombinuju praktičnost sa ličnim dodirom, čineći ih posebnim i nezaboravnim darom. Svakodnevni predmeti poput peškira, kada su personalizovani, dobijaju na sentimentalnoj vrednosti i postaju simbol zajedništva i ljubavi. Možete ih kupiti u Vitapuru u Beogradu i kasnije ih personalizovati. Ovi peškiri mogu sadržati inicijale, imena ili datum veridbe, što ih čini jedinstvenim i posebnim.

Peškiri su izrađeni od visokokvalitetnog pamuka, što ih čini izuzetno mekanim i dugotrajnim. Set obično uključuje različite veličine peškira, kao što su veliki peškiri za telo, manji za ruke i peškiri za lice, omogućavajući raznovrsnu upotrebu. Personalizacija se vrši pažljivim vezenjem, koristeći elegantne i dugotrajne niti koje osiguravaju da dizajn ostane netaknut i posle mnogo pranja.

Set za pripremu roštilja

Roštiljanje je aktivnost koja donosi radost, povezuje ljude i omogućava parovima da zajedno stvaraju nezaboravne trenutke. Ovaj poklon ne samo da unapređuje kulinarske veštine budućih mladenaca, već i pruža priliku za zajedničko druženje sa prijateljima i porodicom na otvorenom. Kvalitetan roštilj koji možete nabaviti u Emmezeti u Beogradu i set za pripremu omogućavaju paru da bez stresa uživa u pripremi ukusnih obroka.

Set obuhvata sve što je potrebno za savršeno roštiljanje. Roštilj može biti prenosivi gasni, električni ili roštilj na ugljen, dizajniran da bude praktičan i jednostavan za korišćenje. Veći roštilji često dolaze sa dodatnim funkcijama poput termometra, bočnih polica za odlaganje, i sistema za odvod dima, dok manji, prenosivi modeli nude fleksibilnost i mobilnost.

Dekorativni zidni sat

Pokloni za veridbu koji će oduševiti buduće mladence – TOP 20 ideja

Dekorativni zidni sat je izvrstan poklon za veridbu jer kombinuje funkcionalnost, estetiku i sentimentalnu vrednost. Ovaj poklon može postati centralni deo dekora, istovremeno pružajući praktičnu svrhu. Zidni sat simbolizuje zajedničko vreme i trenutke koje par deli, što mu daje dodatnu emotivnu vrednost. Odabirom stila i dizajna koji odgovara njihovom ukusu, pokazujete pažnju prema njihovim preferencijama i doprinosite stvaranju toplog i prijatnog doma, a možete nabaviti sat u Formi ideale u Rakovici.

Dekorativni zidni sat može biti izrađen od različitih materijala kao što su drvo, metal, staklo ili kombinacija ovih materijala, što mu daje čvrstoću i dugotrajnost. Satovi dolaze u različitim stilovima, uključujući klasičan, moderan, rustičan ili vintage, što omogućava odabir dizajna koji najbolje odgovara enterijeru novog doma.

Flaša kvalitetnog alkoholnog pića

Flaša kvalitetnog alkoholnog pića poput vina, šampanjca ili viskija je odličan poklon za veridbu jer simbolizuje slavlje i luksuz. Ovo je dobar poklon za veridbu od prijatelja jer pruža parovima priliku da obeleže poseban trenutak sa stilom, bilo da uživaju sami ili sa prijateljima i porodicom. Vino i šampanjac su tradicionalni izbor za proslave, sa svojim bogatim ukusnim notama, dok viski nudi sofisticiranost i dubinu. Neko od ovih kvalitetnih pića možete nabaviti u marketu IDEA super u Beogradu.

Ovakav poklon može biti sačuvan za posebne trenutke ili se odmah može uživati u njemu, stvarajući trajne uspomene. Personalizacija flaše sa ugraviranim imenima ili datumima dodaje dodatnu sentimentalnu vrednost, čineći ovaj poklon nezaboravnim gestom pažnje i ljubavi.

Pidžame

Pidžame su lep poklon za veridbu jer pružaju budućim mladencima priliku da uživaju u opuštajućim trenucima kod kuće, čineći svaku noć i jutro prijatnijim. Odabir mekih i udobnih materijala poput pamuka ili satena osigurava udobnost i toplinu, što je posebno važno za zajedničke trenutke opuštanja.

Pidžame su dobar poklon za veridbu od tetke ili drugog člana porodice. Mogu biti elegantne i sofisticirane ili zabavne i šarene, omogućavajući prilagođavanje poklona prema ličnim preferencijama para. Personalizacija sa inicijalima, imenima ili datumom veridbe dodaje sentimentalnu vrednost, čineći poklon jedinstvenim i posebnim. Parovi mogu uživati u sličnim pidžamama koje simbolizuju njihovu ljubav, a možete ih nabaviti u butiku Bonatti u Beogradu.

Kurs kuvanja za parove

Kurs kuvanja pruža budućim mladencima priliku da zajedno uče nove veštine, istražuju kulinarske avanture i jačaju svoju vezu kroz zajedničko kuvanje. Ovo je divan poklon za veridbu od kume. Ovaj poklon omogućava paru da provode kvalitetno vreme zajedno, dok usavršavaju svoje kulinarske sposobnosti i otkrivaju nove recepte i tehnike.

Učenje kuvanja zajedno podstiče komunikaciju, saradnju i kreativnost, što može dodatno ojačati njihovu vezu. Kroz zajedničke kulinarske izazove, par može razviti dublje razumevanje i uživati u plodovima svog rada, stvarajući ukusna jela koja će pamtiti. Kurs kuvanja nudi zabavno i interaktivno iskustvo, koje omogućava budićim mladencima da se opuste, zabave i stvore nezaboravne uspomene.

Velika knjiga recepata

Ako se pitate šta se poklanja za veridbu, ovo je odlična opcija. Velika knjiga recepata je idealan poklon za veridbu jer nudi parovima priliku da zajedno istražuju nove kulinarske avanture, jačajući svoju vezu kroz zajedničko kuvanje. Ovaj poklon ne samo da obogaćuje njihovu kuhinju sa raznovrsnim jelima, već i podstiče kreativnost i zajedničko vreme provedeno u pripremi obroka. Kvalitetna knjiga recepata može sadržavati recepte iz različitih kuhinja sveta, omogućavajući paru da proširi svoje kulinarske horizonte i uživa u internacionalnim ukusima. Možete nabaviti jedan ovakav kuvar u Laguni u Novom Sadu.

Knjiga recepata može postati porodično nasleđe, gde par može dodavati svoje beleške, izmene recepata i čak fotografije gotovih jela, stvarajući trajne uspomene. Biranje recepata, kuvanje i degustacija zajedno može postati omiljeni ritual koji povezuje par i donosi radost u njihov svakodnevni život.

Putovanje za dvoje

Putovanje je čaroban poklon za veridbu jer pruža budućim mladencima priliku da zajedno istražuju nova mesta, stvaraju nezaboravne uspomene i jačaju svoju vezu kroz zajedničke avanture. Ovo je dobar poklon za veridbu od prijatelja koji omogućava paru da se udalje od svakodnevnih obaveza i stresa, uživajući u kvalitetnom vremenu provedenom zajedno u opuštajućem i romantičnom okruženju.

Putovanje može biti prilika za otkrivanje novih kultura, kuhinja i pejzaža, što obogaćuje njihov zajednički život i donosi nova iskustva. Bilo da se radi o egzotičnoj destinaciji, vikend begu u prirodu ili romantičnom gradu, svako putovanje donosi poseban doživljaj i omogućava paru da se povežu na dubljem nivou.

Kvalitetan sokovnik

Kada se pitate šta pokloniti za veridbu, kvalitetan sokovnik je pravi izbor jer promoviše zdrav životni stil i omogućava budućim mladencima da uživaju u svežim, domaćim sokovima svaki dan.

Ovaj poklon je praktičan i dugotrajan, pružajući paru alat za pripremu hranljivih napitaka koji mogu poboljšati njihovo zdravlje i dobrobit. Sokovnik omogućava lako i brzo pravljenje sokova od voća i povrća, što je idealno za zauzete parove koji žele da održe zdravu ishranu, a možete ga nabaviti u Top shop-u u Novom Sadu.

Kvalitetan sokovnik dolazi sa različitim funkcijama koje olakšavaju proces pravljenja soka, kao što su jednostavno čišćenje, različiti režimi rada za različite vrste namirnica i tiho funkcionisanje. Ovaj poklon može postati centralni deo njihovih jutarnjih rituala, omogućavajući im da započnu dan sa svežim i hranljivim napicima.

Časovi plesa za parove

Časovi plesa za parove pružaju priliku da se povežu kroz zabavnu i romantičnu aktivnost, dok se pripremaju za svoj prvi ples na venčanju. Učenje plesnih koraka omogućava im da se opuste, zabave i istovremeno ih priprema za trenutak kada će biti u centru pažnje na svom posebnom danu.

Plesni časovi su divan poklon za veridbu od sestre. Podstiču bliskost i međusobno poverenje, jer parovi rade zajedno na koordinaciji, ritmu i sinhronizaciji pokreta. Ovo iskustvo ne samo da jača njihovu vezu, već im pomaže da se osećaju sigurnije i samouverenije na plesnom podijumu. Prvi ples je nezaboravan trenutak na venčanju, a uz pomoć profesionalnih instruktora, mladenci mogu izgledati zanosno i elegantno dok plešu zajedno.

Ukrasna lampa

Ukrasna lampa je divan poklon za veridbu jer kombinuje estetiku, praktičnost i toplinu, čineći dom budućih mladenaca prijatnijim i udobnijim. Ovaj poklon može značajno doprineti atmosferi prostora, pružajući nežno osvetljenje koje stvara intimnu i opuštajuću atmosferu. Lampa može biti centralni dekorativni element koji dodaje karakter i stil enterijeru, bilo da je reč o modernom, vintage ili klasičnom dizajnu.

Ukrasne lampe su lep poklon za veridbu drugarici. Dolaze u različitim oblicima, veličinama i materijalima, omogućavajući izbor prema ličnom ukusu para. Odabir lampe koja odražava njihov stil i preferencije pokazuje pažnju i promišljenost. Pored estetike, lampa je i praktičan poklon koji pruža funkcionalno osvetljenje za čitanje, opuštanje ili rad, što je čini korisnom u svakodnevnom životu, a možete je nabaviti u Ilumini u Novom Sadu.

Društvena igra

Ovaj poklon za veridbu pruža zabavu, zajedništvo i priliku za kvalitetno vreme koje budući mladenci mogu provesti zajedno. Ovo je dobar poklon za veridbu od prijatelja jer podstiče interakciju i smeh, što može ojačati vezu između para dok se zajedno zabavljaju i opuštaju. Društvene igre su odličan način za stvaranje nezaboravnih trenutaka, bilo da se igraju sami ili u društvu prijatelja i porodice, a možete ih pronaći u Vulkanu u Novom Sadu.

Postoji širok izbor društvenih igara koje mogu odgovarati različitim interesovanjima. Društvene igre takođe podstiču timski rad i komunikaciju, što može biti korisno za parove u jačanju njihovog odnosa. One pružaju priliku za smeh, izazove i zajedničke pobede, stvarajući trajne uspomene. Ovaj poklon nije samo zabavan, već i praktičan, jer nudi višekratno korišćenje i priliku za redovno uživanje.

Spa vaučeri za dvoje

Ovaj poklon pruža budućim mladencima priliku za opuštanje i zajedničko uživanje u luksuznom i umirujućem okruženju. Omogućava paru da se oslobodi stresa i poveže na dubljem nivou kroz relaksirajuće tretmane kao što su masaže, saune, hidromasažne kade i tretmani lica. Spa iskustvo podstiče osećaj blagostanja, revitalizacije i osveženja, što je savršen način za proslavu njihove veridbe.

Vaučeri za spa tretmane su dobar poklon za veridbu od sestre. Pokazuju pažnju i želju da se osećaju posebno i voljeno. Par može zajedno uživati u mirnom i intimnom okruženju, daleko od svakodnevnih obaveza, što pomaže u jačanju njihove veze. Spa dan je prilika da se posvete sebi i jedno drugome, stvarajući nezaboravne trenutke opuštanja i sreće.

Narukvice sa datumom veridbe za oboje

Narukvice sa datumom veridbe za oboje su idealan poklon za veridbu jer simbolizuju zajedništvo, ljubav i poseban trenutak u njihovim životima. Ovo je dobar poklon za veridbu od svekrve jer je sentimentalan i personalizovan, čineći ga jedinstvenim i značajnim za buduće mladence. Narukvice su stalni podsetnik na ljubav i posvećenost koje par deli, omogućavajući im da nose deo te posebne uspomene sa sobom gde god da idu.

Narukvice mogu biti izrađene od različitih materijala kao što su zlato, srebro, koža ili kombinacija materijala, pružajući izbor prema stilu i preferencijama para. Ugravirani datum veridbe dodaje lični dodir, čineći svaki komad jedinstvenim. Ove narukvice ne samo da su elegantne i estetski privlačne, već i simbolizuju trajnost i stabilnost veze, a možete ih pronaći u Zlatarni Celje u Beogradu.

Ovo je malo smeliji poklon za muškarca, pa se pre kupovine uverite da bi budući mladoženja to zaista nosio.

Šta svekrva kupuje za veridbu?

U Srbiji, veridba je važan događaj koji se tradicionalno proslavlja uz darivanje i okupljanje porodica. Svekrva, kao majka mladoženje, ima posebnu ulogu u ovom događaju. Poklon za veridbu od svekrve i pažnja koju posvećuje budućoj snahi simbolizuju prihvatanje i dobrodošlicu u porodicu. Ovi pokloni za veridbu takođe predstavljaju blagoslov i želje za srećan i uspešan brak.

Tradicionalno, veridba se proslavlja razmenom poklona između porodica mladoženje i mlade. Poklon za veridbu od svekrve, ali i ostali pokloni odražavaju poštovanje, ljubav i podršku za budući brak. Svekrva je obično odgovorna za poklone koji simbolizuju domaćinstvo, zajedništvo i brigu za novu članicu porodice.

Svekrva može kupiti nakit koji je tradicionalni poklon za veridbu od vekrve koji simbolizuje bogatstvo, lepotu i trajnost veze. Često poklanja komade nakita kao što su narukvice, ogrlice, minđuše ili prstenovi. Ovi komadi mogu biti porodično nasleđe ili novi, izrađeni od plemenitih metala i dragog kamenja koji se mogu kupiti u radnji Swarovski u Beogradu.

Kada se daje poklon za veridbu?

Pokloni za veridbu u Srbiji se obično daju tokom same ceremonije veridbe ili proslave koja se organizuje povodom veridbe. Ovo može biti intimno okupljanje bliskih prijatelja i porodice ili veće slavlje, u zavisnosti od želja i običaja obe porodice. U nekim slučajevima, pokloni za veridbu se mogu uručiti i pre ili posle zvanične proslave, ali najčešće se daju na sam dan veridbe kako bi se obeležio ovaj poseban trenutak.

Kakav značaj imaju pokloni za veridbu?

Pokloni za veridbu imaju dubok simbolički značaj u Srbiji. Oni nisu samo materijalni izrazi radosti i podrške, već i simboli dobrih želja, blagoslova i prihvatanja buduće mlade ili mladoženje u novu porodicu. Pokloni koje budući mladenci primaju, posebno od svekrve i svekra, simbolizuju dobrodošlicu u novu porodicu. Ovi pokloni za veridbu često imaju elemente koji pokazuju brigu i ljubav prema novom članu porodice.

Pokloni za veridbu često prate tradicionalne običaje koji se prenose s generacije na generaciju. Na primer, nakit ili porodični suveniri nose kulturnu i istorijsku vrednost, predstavljajući vezu sa prošlim generacijama.

Pokloni poput posuđa, posteljine ili kuhinjskih aparata su praktični i korisni, pomažući mladencima da započnu zajednički život sa osnovnim stvarima koje će im biti potrebne. Ovi pokloni za veridbu simbolizuju podršku i želju za udobnim i srećnim životom.

Pokloni za veridbu su više od običnih darova, oni su simboli ljubavi, podrške i zajedništva koji pomažu u izgradnji temelja za srećan i ispunjen bračni život. Pokloni za veridbu imaju za cilj da pruže emocionalnu i praktičnu podršku mladencima.

Ukoliko se vaša drugarica verila, raspitajte se i koji su najbolji pokloni za devojačko veče, kao i pokloni za mladence, jer vam i to sledi ubrzo nakon veridbe!